Е.ОН спира тока за час

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:59 / 26.03.2010
1811
Е.ОН България ще се включи в международната инициатива „Часът на Земята", който ще се проведе на 27 март (събота). В 20.30 ч., българско време, за един час, се очаква над 1 милиард души в над 110 страни да изгасят осветлението в домовете си, като призив към управляващите по света да вземат мерки срещу промените в климата. Организатор на събитието е международната природозащитна организация "Световен фонд за дивата природа" (World Wide Fund).

Е.ОН България ще се включи в инициативата като угаси своите рекламните светлинни табла на сградите на компанията, изразявайки по този начин подкрепата си за отговорно и ефективно потребление на електроенергията.

В периода от 27 март - часът на Земята до 22 април - денят на Земята Е.ОН България ще стартира още една инициатива, свързана с отговорното потребление на електроенергията - конкурса „Изгаси светлината - съхрани Земята!".

Енергийната ефективност е една от водещите цели на компанията и отговорност на цялото общество. Именно в тази връзка, първата инициатива на Е.ОН България за 2010г. е свързана с Часа на Земята и Световния ден на Земята, който от всяка година се чества 22 април.

Всеки може да участва в конкурса на компанията, като изпрати интересен и полезен съвет за спестяване на електроенергия „У дома", а за децата на възраст от 7 до 12г. - есе или рисунка на тема „Как моето семейство спестява електроенергия". Имената на печелившите ще бъдат изтеглени в присъствието на нотариус на 26.04.2010 г. и ще бъдат публикувани на интернет страницата на дружеството. Стоте най-полезни и уникални съвета ще получат комплект от 3 енергоспестявящи крушки, а за 20 от най-интересните есета и рисунки Е.ОН България е подготвила специални изненади.


Желаещите да участват в конкурса на компанията трябва да изпратят своите предложения, есета или рисунки с трите си имена, адрес и телефон чрез един от посочените канали :
- info@eon-bulgaria.com
- адрес Варна 9009, Бизнес парк - сграда 6, Маркетинг
- в Центровете за обслужване на клиенти на Е.ОН България

Допълнителна любопитна информация:

• През 2010г. Е.ОН празнува своя 5-ти рожден ден в България. Като международна компания с богат опит и силна ориентация към своите клиенти, дружеството ще раздаде в различни инициатива 5000 енергоспестяващи крушки.
• Е.ОН България реализира две мащабни кампании за насърчаване на енергийната ефективност. През 2008 г. компанията организира, съвместно с Техномаркет, Домо и Джеткредит, кампанията „Е.ОН Енергия +", в рамките на която над 20 000 клиенти на Е.ОН България закупиха с отстъпка електроуреди енергиен клас А/А+. Миналата година бе проведена кампанията „Консумирай ефективно - спестявай прогресивно", съвместна инициатива на Е.ОН България, ЧЕЗ, ЕВН и основните вериги магазини на бяла техника - Техномаркет, Технополис и Домо. По време на кампанията бяха продадени повече от 10 000 броя хладилници от клас А, А+, А++. Очакваният ефект е да бъдат спестени над 1.5 млн. - 2 млн. киловатчаса електроенергия за година.
• Денят на Земята се отбелязва първоначално през 1970 г. в САЩ и Канада, като международен се чества от 1990 г. В България празникът се отбелязва от 1993 г. Целта е да се обединят хората на планетата в защита на околната среда.
• Денят на Земята - 22 април, е най-големия нерелигиозен празник в света отбелязван от над половин милиард души. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. Мрежата се стреми да създаде широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики за развитие по целия свят.
• България е една от първите страни, присъединили се към международното отбелязване на Деня на Земята. В Международния организационен комитет за честването на Деня на Земята България е представена от Благовест Сендов. На 22 април 1992 г. президентът на Република България, д-р Желю Желев, подписва клетвата в името на Земята. Над 30 хиляди български деца се подписват под Декларацията за пълномощие за живот на Земята. Декларацията е връчена на Конференцията на ООН за околната среда и развитието, проведена в Рио де Жанейро през юни 1992 г. Оттогава всяка година България участва в отбелязването на Деня на Земята и дава своя принос за по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване на живота.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).