Е.ОN съкращава 170 работници

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:26 / 22.08.2008
974
От 150 до 170 служители на електроразпределителното дружество Е.ОN ще бъдат освободени поради недостиг на средства за работни заплати. На част от персонала ще бъде предложено да напусне срещу обезщетение в размер на 4 до 16 брутни месечни заплати.

От Е.ОN подчертават, че с решението си за новите цени на тока държавният енергиен регулатор не е признал 48 процента от оперативните разходи на компанията, които включват разходи за поддръжка на електроразпределителната мрежа и заплатите на служителите.

Оптимизиране на персонала предстои и в EVN.

По информация на председателя на синдикат Енергетика към КНСБ Божидар Митев поне 200 души ще бъдат съкратени да края на годината в EVN, което обслужва Южна България.

По данни на профсъюза 150 души ще бъдат съкратени от клиентските центрове, а 60 от звената за централно обслужване. В тази оптимизация на персонала не влизат хората, които ще се пенсионират и тези, които ще бъдат съкратени, ако ДКЕВР разреши тримесечно отчитане на тока, поясни Митев, цитиран от радио Пловдив.

От ЧЕЗ са отказали информация дали ще има съкращения на персонала. Калкулации за ефекта от въвеждането на тримесечното отчитане ще бъдат направени след 7 септември.

Синдикатите провеждат допитване за ефективна стачка в дружествата, след което ще събират подписите на над половината от работещите. Няма да позволим съкращенията, защото ще доведат до влошаване на условията на труд за тези, които останат, посочи Божидар Митев.

Източник: news.bg


Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
29.08.2008 Съкращенията в Е.ОН нямало да засегнат електроснабдяването
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).