Е.ОН заплашва да спре водата на хотели по Черноморието

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:10 / 03.06.2009
784
Е.ON България може да спре водата на хотели по Черноморието, които дължат пари на длъжник на електроразпределителното дружество. Общо 40 милиона лв. са несъбраните ни плащания, заяви членът на Управителния съвет на Е.ON Бойко Димитрачков. Според него финансовата криза вече се отразява на събираемостта на електроразпределителното дружество.

„Със засилването на икономическата криза в България, с влошаването на икономическата ситуация наличието на пари у бизнеса и населението се свива много бързо за съжаление, което кара както нашите абонати, така и стопански клиенти да се опитват да отлагат определени плащания", каза Димитрачков. Той допълни, че има желание у клиентите на дружеството да не си плащат навреме сметките и има много новопостъпили искания за разсрочване особено от големите стопански клиенти.

„Бих искал много ясно да кажа, че ние по отношение на събираемостта, а именно навременното събиране в пълен размер на сумите по сметките, не можем да си позволим никакъв компромис. От успешното събиране на сметките на крайните клиенти от страна на ЧЕЗ, EVN и E.ON зависи финансовото здраве на целия енергиен сектор. Защото парите, които ние събираме, плащаме на НЕК и НЕК ги разпределя по-нататък по веригата назад към производителите на електроенергия. В момента, в който в нашата система бъде направен пробив в събираемостта, това в много кратки срокове може да декапитализира целия енергиен сектор", каза членът на УС на E.ON.

Голяма част от 40-те млн. лв. задължения са от бизнес клиенти, които от своя страна имат несъбрани вземания и ние се опитваме да им помогнем да си ги съберат, обясни Димитрачков.

Той обясни, че ВиК-Добрич е общо взето най-проблемният длъжник на компанията и въпреки доброто си желание да си плащат навреме, те просто не събират достатъчно често и достатъчно пари, за да ни плащат на Е.ON, което потребяват като електроенергия

„Това, което в момента правим с ВиК-Добрич конкретно е, че ще бъдат разпратени писма до техните най-големи клиенти, сред които има и немалко хотели по Черноморието, на които ще им бъде любезно напомнено, че е тяхно задължение след като са пили, да си платят, и ако това не се случи, ние няма да имаме друг избор, но в началото или средата на летния сезон да им спрем водата", обясни Димитрачков.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).