Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ЕРП Север инвестира 21 млн. лв. през 2023 г. във Варненска област
Автор: Екип Varna24.bg 08:41 / 17.01.2024Коментари (0)1224
©
През 2023 г. Електроразпределение Север вложи близо 21 млн. лева в реконструкции и ремонт на мрежата в област Варна. Сред най-значимите обекти, изпълнени в морската столица от Регионален център Варна на дружеството, са подмяна на кабелна разпределителна уредба 10 kV в подстанция Чайка на стойност 2,3 млн. лева, както и изградени кабелни линии средно напрежение в града и реконструкция на мрежа ниско напрежение във вилните зони за 800 000 лева, съобщиха от дружеството.

На територията на област Варна обновена през миналата година беше електроразпределителната мрежа в село Куманово, размерът на инвестицията е 350 000 лева. Изградена беше кабелна линия 0,4 kV в централна градска част на Провадия за 190 000 лева. Реконструкция на мрежата за 460 000 лева е извършена в Гроздьово, Изгрев, Разделна, Партизани, Суворово, Неофит Рилски. В много други населени места на областта е направена рехабилитация в отделни участъци и са подменени елементи от електроразпределителните съоръжения за подобряване на тяхната работа и предотвратяване на аварийни ситуации.

През последните години и особено вследствие на ковид пандемията беше регистриран ръст на жителите на населените места и вилните зони в близост до Варна. ЕРП Север отчете необходимостта от по-мащабни извънредни инвестиции в тези райони с повишено потребление и реализира редица проекти за милиони левове в голяма част от тях с изграждане на нова и рехабилитация на съществуваща мрежа. В някои места бяха срещнати трудности при изпълнението на предвидените дейности поради непроведена регулация на имотите и липсата на инфраструктура, което е изцяло в компетенциите на Общините. За належащата нужда от решаване на тези проблеми компанията информира своевременно представителите на местната власт. С цел поддържане на добро качество на услугата електроснабдяване управителите поставиха темата за обсъждане на среща и с новия кмет на Варна Благомир Коцев, който се ангажира да започне работа по проблема с липсващите подробни устройствени планове (ПУП) във вилните зони и крайградските региони.

Ежегодно специалисти на ЕРП Север правят обход по места и проверка на мрежовите съоръжения, собственост на дружеството, след което експертен състав извършва оценка на състоянието им. На базата на експертната оценка се набелязват обектите с належаща нужда за включване в програмите за инвестиции и ремонт на електроразпределителното дружество. Целта на реализираните вложения в мрежата е осигуряване на качествено електроснабдяване на клиентите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Издирват майка на две деца от София
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Мигрантски натиск към България
Лоша инфраструктура във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: