Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Един от собствениците на "Ина": Знам, че моряците са невинни
Автор: Екип Varna24.bg 13:02 / 03.08.2012Коментари (0)943
© Народно дело
Повече от година след като в съседна Гърция бе задържан корабът "Ина", един от собствениците му излезе на светло. Станчо Вълчев е собственик на 25% от регистрираната в Лондон компания "Rostov Transport" LLP. В нея негови съдружници са офшорните дружества "Rostov Transport" Ltd., регистрирано в Кипър, и "Peters Holding" Ltd., регистрирано в Белиз. Пред репортер на "Народно дело" Станчо Вълчев коментира, че не е знаел, че корабът "Ина" ще отплава. По думите му заедно с Георги Мишков били решили да го продадат за 420 хил. долара на руснаци.

На плавателния съд имаше шестима българи - петима вече се завърнаха, но все още не са оневинени. В затвора продължава да лежи старши помощник-капитанът Недялко Петров. Българите бяха обвинени в участие в организирана престъпна група за контрабанда на цигари, тъй като на борда на кораба бяха открити 3000 мастърбокса. Според собственика Вълчев товарът е нормален, тъй като има съответните документи. Той обаче не успя да обясни защо тогава моряците са били задържани.

"Аз екипажа не го обвинявам. Аз знам, че те са невинни", каза Вълчев. Той нито отхвърли, нито потвърди предходната си позиция, която представил пред моряците, че Георги Мишков се крие зад регистрираната в Кипър фирма. Станчо Вълчев каза още, че изобщо не знае кои са неговите съдружници. Въпреки това непряко коментира, че ще търси отговорност от Георги Мишков, тъй като с влизането в бизнеса с "Ина" е купил дяловете му, което пък довело до залог на къщата му в местността Траката във Варна.

Вълчев заяви още, че ще се погрижи моряците да получат заплатите си, но не конкретизира кога ще се случи това. В момента той, Георги Мишков и Станчо Савов - намерил товара цигари, са привлечени по образуван процес за установяване съпричастността им към контрабандата. Преди дни Станчо Савов беше засечен пред варненското следствие, но избяга, твърдейки, че няма нищо общо. Посочваният като основен виновник за съдбата на българските моряци Георги Мишков не беше открит за коментар. Моряците от "Ина" организираха във Варна два протеста, за да привлекат вниманието на отговорните институции. Те заявиха, че вторият протест е последната мирна проява, с която търсят съдействие.

Източник: в. Народно дело




Още по темата: общо новини по темата: 18
14.11.2013 »
30.11.2012 »
25.11.2012 »
22.07.2012 »
21.07.2012 »
21.06.2012 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: