Екип от МУ-Варна участва в международна научна среща по ринология в Турция

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:42 / 13.06.2024
1162
Екип на научна група с ръководител проф. Карл Хюрман участва  на 29th Rhino Camp Meeting в Турция. Проф. Карл Хюрман е  председател на Европейската академия по медицина на съня,  бивш президент на Германското дружество по оториноларингология и немската академия на науките, бивш ръководител на Катедра по оториноларингология и председател на център по съня в Университетска болница Манхайм, Германия.

Бяха изнесени 3 презентация, свързани с Обструктивната сънна апнея. Членовете на екипа взеха  участие в дискусии с кръгла маса,  запознавайки се с най-новите научни постижения и диагностични методи в областта на ОСА. Обсъдени бяха бъдещи участия, проекти, публикации и сътрудничество с доказали се лекари в областта на ОСА и медицината на съня. В конференцията участваха водещи учени в областта  от различни държави.

Посещението се осъществи в рамките на проект № BG-RRP-2.004-0009-C02 Повишаване на транслационните постижения в медицината (MUVE-TEAM), финансиран от Европейския съюз – Next Generation EU. Всички участници в работната група са членове на научна група  3.2.2 "Обструктивна сънна апнея и коморбидност“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Картинката по родните плажове: Завишени цени на шезлонги и чадъри...
Гордостта на морска България отново ще плава
Цените на имотите в морската столица скочиха толкова, че изпревар...
Тичайте към плажа: Във Варна днес ще бъде около 30 градуса
Спасител от Варна: Българинът разбира само от санкции! 
Кметът на Варна: Това е поредният пример, който се налага да реша...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).