Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Екоинициативи ще провокират варненци в Морската градина
Автор: Екип Varna24.bg 10:58 / 24.07.2024Коментари (0)1277
©
Инициативата "Зелени петъци за младежи“ ще гостува на фестивала "Варна морето“ в Морската градина. Всеки ден от 25 юли до 9 август на щанда на Обществен център за околна среда и устойчиво развитие пред Аквариума варненци може да се запознаят и да се включат в различните дейности на сдружението.

В рамките на фестивала, на 26 юли от 18 ч, ще се проведе дискусия за ролята на горите за подобряване на въздуха, климатичните условия и биоразнообразието. Заедно с агроинженера Кристияна Опрева, варненци и гостите на града ще научат кои са най-устойчивите дървесни видове, подходящи за засаждане в градски условия и какви дървета да изберат за двора и градината си. Ще получат практични съвети как да се грижат за тях в променящия се климат. Ще има и забавна част с "Игра за напреднали – Дървото: Живот между корените и короната“.

Освен дърветата, старите книги отново ще са във фокуса и на изнесените "Зелени петъци“. На 2 август, на щанда на сдружението, през целия ден ще се разменят книги. Ако искате да споделите с други читатели вече прочетени заглавия, които събират прах в библиотеката ви, и да се сдобиете с нови, без да харчите пари, присъединете се към инициативата.

На 3 август (събота) отново ще говорим за книги, но този път за новоиздадени. Заедно с Дойчин Кършовски, известен личен треньор, преподавател и предприемач, експерт по биохакинг, ще разнищим връзката между околната среда храненето. От 18 ч в шатрата за дискусии на фестивала "Варна морето“ Кършовски ще разкрие за първи път пред българска публика принципите на здравословното хранене от новата си книга "Ям“.

"Здраве и околна среда“ е акцентът и на 5 август, когато посетителите на фестивала ще могат да се възползват от услугите на "Еколабораторията“ на Обществен център за околна среда и устойчиво развитие. Всеки, дошъл на щанда на организацията, ще има възможност да  провери качеството на слънчевите си очила напълно безплатно и да разбере как ултравиолетовите лъчи влияят върху здравето ни.

Ако желаете да се запишете на някои от изнесените "зелени петъци“, които сдружението провежда в края на август в екоцентъра в Шабленското село Езерец, може да го направите на 6 август на щанда пред Аквариума. "Екоцентър – Езерец“ е изграден изцяло от природни материали – дърво, слама и глина, от доброволци, които всяко лято го посещават, живеят на палатки и изучават различни техники за екостроителство.

"Зелените петъци за младежи“ са дни за срещи, дискусии, обучения и практическа работа на тема "екология“. Всеки петък до края на октомври в офиса на организацията във Варна младежите могат да се включат в различни работилници и дискусии за "Здравословна среда за живот в града“, "Зелени практики в бита“ и "Здравословно и природосъобразно хранене“.

Инициативата "Зелени петъци за младежи“ се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: