Екскурзоводи: България рекламира туризъм за бедняци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:33 / 21.02.2011
1052
Сблъсъците в Северна Африка обаче колкото и да са сериозни, не са гаранция за процъфтяващ туризъм у нас, посочи шефът на екскурзоводите във Варна Атанас Атанасов. Дори и да се увеличи потокът от летовници, той ще си остане такъв, какъвто е бил и досега - беден. "България продължава да се рекламира като евтина дестинация за почивки и привлича хора с ограничени финансови възможности", допълва Атанасов. Според него туристите идват единствено заради храната и спането, което е заложено в липсата на единна политика. "Летовниците идват заради евтините цени, които предлагат хотелиерите, и съответно не се интересуват от културни или други забележителности", казва шефът на екскурзоводите. Но дори и да се предложат луксозни условия, това пак няма да е достатъчно. "Заради строителството инфраструктурата в курортите е разбита. Хотелиерите не искат да плащат данъци и курортни такси, с които общините да правят ремонти, и се получава един омагьосан кръг", смята той. Затова е необходима единна политика поне в рамките на различните комплекси. Пример в това отношение е Албена, която е с най-краткия, но най-силен сезон заради осигурените развлечения и удобства.

Въпреки проблемите и тревогите туристическият бранш очаква сравнително силен сезон, от една страна, заради разбуждащата се икономика в Германия, откъдето е основният поток, а от друга - заради проблемите в Тунис и Египет. "В този смисъл очакваме през юли, август и септември да имаме повече дни със 100-процентова заетост на хотелите", посочи Атанасов.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).