Експерти от протестиращите ще контролират местната власт във Варна?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:38 / 01.03.2013
1804
Днес се проведе среща между новосформирания инициативен комитет Обществен съвет на протестиращите граждани с искания към местната власт и кмета на община Варна Кирил Йорданов. Исканията са внесени късно вчера в деловодството на община Варна. Съветът е поискал помещението с телефон. Това ще бъде изпълнено, като телефонният номер ще бъде огласен за връзка с гражданите. Най-вероятно помещението ще се намира в сградата на Младежки дом - Варна.

Обществен съвет на протестиращите граждани с искания към местната власт иска и участие във всички обществени съвети в Общинската администрация и всички комисии, които работят към кмета, зам.-кметовете и длъжностни лица от администрацията. В срок до края на днешния ден Обществения съвет ще получи пълния списък на експертните съвети като инженерна инфраструктура, архитектурни и градоустройствени решения и експертния съвет по туризъм, който взима решения за разходите за реклама, участието на общината в рекламни изложения.

По искане на Строителна камара - Варна е създаден и функционира съвет с техни представители за градоустройствени решения. Те ще посочат своите специалисти и експерти, които от понеделник ще започнат работа в тези експертни съвети и комисии.

Третото искане на съвета е участие на техни представители, експерти в заседанията на комисиите, които провеждат обществени поръчки по смисъла на Закона за обществените поръчки. Ако днес до края на деня не им бъдат предоставени всички обществени поръчки, по които работи общината, това ще бъде направено в понеделник до 12.00 часа. Те от своя страна ще излъчат специалисти и експерти, които ще работят в тези комисии.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (341):
07.09.2023 Георги Кадиев: Сметките за ток ще скочат, и то с много
01.07.2016 По-евтин ток за варненци от днес
30.06.2016 Шефът на КЕВР: Токът поскъпва от 1 юли, но минимално
28.05.2016 В проект на КЕВР: По-евтин ток за клиентите на "Енерго-Про"
01.04.2016 От 1 април всеки може да смени доставчика си на ток, ето как става това
27.11.2015 Мъж заплаши: Ще се взривя, ако енергото не ми даде развод!
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).