Експозиция, дело на ученици от Варна, ще бъде открита днес

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:17 / 26.06.2024
819
Днес откриват новия експозиционен модул в постоянната експозиция в Музей за нова история на Варна, който е под наслова "Така виждам Варна“. Новият експозиционен модул е изцяло труд на учениците от училищата СУ за ХНИ "Константин Преславски", Първа езикова гимназия и ГПЧЕ "Йоан Екзарх“.

Учениците преминаха през обучението "Дигитални лаборатории“, проведени от професионалния фотограф Радостина Вълчанова с фотографски център "Морско синьо“.

Обучението и експозиционният модул се реализират по проект "Създаване на нов експозиционен модул в постоянната експозиция на Музей нова история на гр. Варна – 130 г. от построяването сградата на Варненската девическа гимназия“ с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

През учебната година учители, музейни специалисти, фотограф и ученици се обединиха в колективната реализация на новия експозиционен модул под наслов "Така виждам Варна“, който ще бъде част от постоянната експозиция на Музей за нова история на Варна.

Новият експозиционен модул включва дигитални и технологични подходи в експонирането на съкровищата на гр. Варна. Учениците използваха иновативни инструменти от областта на фотографията и филмовото изкуство, за да създадат една искрена и творческа визия на Варна някога и днес.

Основната цел е младите да бъдат активния двигател в опазването, съхраняването и преживяването на местното културно-историческо наследство и да създадат за младите и децата експозиция, която да е достъпна, лесно разбираема и близка до новото, модерното и иновативното.

Музеят за нова история на Варна се намира на ул. "8-ми ноември“ №3.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
ГДБОП разби печатница за фалшиви банкноти край Провадия, има задъ...
Ексклузивно във Varna24.bg: Детска свада на плажа, отведе трима в...
Проблем: Ръст на случаите на морбили във Варна
За поредна година: Хиляди българи посрещнаха Джулай морнинг
Дълго чаканото разхлаждане идва през новата седмица
Само 22% от офис площите са разположени в центъра на Варна – вижт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).