Електронен регистър за прием в детските градини е въведен от тази година

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:27 / 04.05.2010
1901
Електронен регистър за прием в детските градини е новото в наредбата от тази година. Това съобщи  Коста Базитов, директор Дирекция „Образование" и зам. кмет в Община Варна. По думите на Базитов това е съществена отлика от критериите за прием от миналата година. Той поясни, че чрез регистъра, на базата на случайния принцип ще се подреждат молбите на децата за кандидатстване в детските градини.

Другата разлика в критериите е, че през миналата година родителите са имали възможност да подават документи за прием на своите деца само в една детска градина, докато сега те имат възможност да кандидатстват в едновременно в 4 градини. Компютъра ще подрежда автоматично желанията на родителите. До 10 май могат да се подават пълния комплект от документи. На 31 май в присъствието на журналисти и родители ще бъде извършено подреждането на децата по различните детски градини.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).