Есе донесе визита в чужбина за ученичка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:06 / 21.04.2010
923
Бивши и настоящи ученици от
ГПЧЕ "Йоан Екзарх":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Три седмици ще изкара в Германия през август единадесетокласничката от варненската Пета езикова гимназия „Йоан Екзарх" Петилина Тихомирова. Своеобразната екскурзия се явява награда в конкурс за написване на есе, организиран от Посолството на Германия в София. Петилина е сред 12-те победители, които ще имат възможност да опознаят бита и ценностите в немската страна. Участниците в конкурса е трябвало да напишат есе по една от няколко предложени сентенции. До финалния етап са допуснати две възпитанички на гимназията, уточниха от ръководството й. Петилина и останалите призьори ще имат възможност да се запознаят и с образователния процес в страната, както и с нейни културни забележителности. Най-вероятно по време на престоя си българските ученици ще бъдат настанени в местни семейства.

Възпитаник на гимназията се е представил блестящо и на олимпиада по немски език за ниво Б2, организирана от Гьоте институт. В нея са се включили 40 деца от варненското училище, като 4 от тях са допуснати до втори кръг. Двама от тях - Биляна Иванова и Илия Точев, са се наредили сред първите 14 от общо 130 участници. Във финалния етап Биляна се е класирала на второ място, като е отстъпила първото на ученик от столичната гимназия „Гълъбов".

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).