Есенно почистване на града в събота

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:30 / 22.10.2008
672
Служителите на районните кметства във Варна под егидата на общината стартират есенно почистване на града в събота.

"На среща на районнните администрации ни поставиха задача да организираме служителите и живеещите в кметството, за да направим почистването", съобщи зам.-кметът на "Одесос" Венцислав Кючуков. Той уточни, че гражданите ще бъдат известени за инициативата чрез листовки в пощенските кутии или чрез домоуправителите. Самите служители също ще участват активно в инициативата. "За жалост сезонното почистване на града не среща голяма подкрепа от гражданите", коментира зам.-кметът. Той апелира повече хора да се включат в кампанията. От районната администрация призоваха и точно в деня на почистването освен битовите си отпадъци хората да изхвърлят и непотребната им едрогабаритна покъщнина. "Ние ще викаме колите на почистващите фирми, за да ги извозват", посочи Кючуков.

От "Приморски" съобщиха, че изготвят програма, чрез която да зонират района за по-лесното му почистване. Във "Владиславово" пък разлепят графиците за чистенето из района. От там коментираха, че тази година общината е осигурила само чували и ръкавици, но не са предвидени листовки, с които да се уведомят гражданите. 300 чувала пък са осигурили в район "Аспарухово" за тазгодишната кампания, заяви зам.-кметът Валентина Велчева. Тя уточни, че освен междублоковите пространства ще бъде основно почистен и пътят за "Галата" в частта му след наскоро приключилия ремонт. Там районната администрация ще се опита доколкото може да изрине боклуците от крайпътните канавки.

"Тази година решихме да направим по-икономично почистването на града, но разчитаме и призоваваме гражданите да се включат", каза от своя страна началникът на общинската дирекция "Опазване и осигуряване на обществения ред" Стойчо Бакалов.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).