Евродепутат: Еврокомисията е виновна за скептицизма на българите към ЕС

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:24 / 04.02.2009
642
Евродепутатът от БСП Евгени Кирилов изрази недоволството си относно решение на Европейската комисия за отпускане на част от 20 милиона евро за проект, свързващ България с Гърция. Той обвини Еврокомисията за действията й, че провокира недоволство и недоверие сред българите към евросъюза.

"Миналата сряда Европейската комисия обяви своето предложение във връзка с програмата за възстановяване в областта на енергийната сигурност.

Съгласно това предложение България получава само част от 20 милиона евро за проект, свързващ България с Гърция.
В моята страна по този повод цитират поговорката: "Напънала се планината и родила мишка". И всичко това - след тежката газова криза.

Както знаете България беше най-сериозно засегнатата страна и е единствена, разчитаща само на руски газ. Официално се казва, че се финансират готови проекти, но това буди съмнения. Решаващият проект, който България предложи за разширяване на газохранилището Чирен може да бъде финализиран само за няколко месеца.

България, при липса на подкрепа и самостоятелно ще се заеме с този проект, но къде остава нашата европейска солидарност и справедливост?! Пак през миналата седмица едно влиятелно европейско издание съобщи, че в резултат на тази криза евроскептиците в България са се увеличили с 20 %.

Аз се надявам, че това не е точно измерване, но ако Комисията продължава с подобно отношение към България, тя ще даде решаващ принос в тази посока", заяви Евгени Кирилов, евродепутат от Групата на ПЕС в едноминутното си изказване по време на пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).