Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Евродепутат Хюсменова се включи в международната кампания "По-щастливо бъдеще" на Интернешънъл Инер Уил
Автор: Екип Varna24.bg 11:25 / 09.01.2013Коментари (0)841
©
Инер Уил дамите във Варна спечелиха за каузата си Евродепутат Филиз Хюсменова. Тя подкрепи проекта им, поемайки под своя патронаж провеждането на организирания от варненките конкурс за есе. Темата "Да бъдеш евродепутат - лична и социална отговорност", а и условието да се пише на един от трите работни езика на Европраламента бяха предизвикателство за младежите. Бориха са само най-амбициозните и тримата сред тях, които ще пътуват за Брюксел са вече известни.

Евродепутат Филиз Хюсменова коментира, че за нея е чест да бъде съорганизатор заедно с най-голямата клубна организации на жени в света като Инер Уил, особено когато събитията са в полза на младите хора в България. Ръководителят на проекта Нели Братоева поясни в разговор, как се е родила идеята - "териториалната определеност на Инер Уил клуб "Варна", като дамска общност в емблематичен морски и туристически център като Варна, в съчетание с принадлежността на клуба към една голяма международна структура мотивира желание да се стимулира многоезичието у младежите по един сериозен и социално ангажиран начин." Така започва работата по Проекта им като част от международната кампания, "По-щастливо бъдеще" . Tя е обявена през Април 2012 година на XV Световeн конгрес на Интернешънъл Инер Уил и ще завърши през 2015 година, когато през м. Май в Копенхаген на следващия XVI Конгрес ще се отчете направеното по нея. Ориентирана е към децата и младите хора и по нея се работи в клубове, като Инер уил клуб "Варна", във всички страни по света. Те се включват в международната кампания на Интернешънъл Инер Уил с различни свои инициативи, обединени под този общ знак - слънчево лициче, украсяващо редом логото на международната клубна асоциация. То изгря вече във Варна с реализираната идея на приключилия Конкурс. Има и други дейности, които съпътстват работата на варненките в тази насока. В морския град дамите от Инер Уил споделят и за подкрепата си на благородната кауза наречена АРТОН - програма за арттерапия в болнични условия на деца, лекуващи се от хронични кръвни и онкологични заболявания. Разказват още и за друга инициатива в България, част от междунароната кампания на Интернешънъл Инер Уил "По-щастливо бъдеще за нашите деца", която тече в Димитровград. Там дамите от Инер Уил са я нарелки "Библиотека в детската градина" и посвещават всяка своя акция на желанието си да видят 17-те детски заведения в своя град с библиотека.

"Посланички на България в международния приятелски дамски свят на Интернешънъл Инер Уил" - така Нели Братоева определя всички дами, организирали се у нас в клубове, за да служат на обществото. Първият Инер Уил клуб в страната ни е създаден през 1997г., а по настоящем те наброяват вече 17, обединени в Дистрикт 248 България. Началото на Инер Уил е поставено в Манчестър, Великобритания, на 10 януари 1924 г., когато Госпожа Маргарет Голдинг председателства клуб, формиран от съпругите на Ротарианци. Днес годишнината от тази среща се чества като Световен ден на организацията Интернешънъл Инер Уил в 103 страни от всички клубове работещи в служба на Обществото, в подкрепа на приятелството и международното разбирателство.

Тази важна дата се отбелязва във Варна с официалното награждаване на победителите и участниците в Конкурса за средношколци 18.00 часа в зала "ВАРНА" на общината.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: