Еврокомисар подаде сигнал за корупция във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:14 / 31.03.2009
1136
Зам.-председателят на ЕК и комисар по въпросите на администрацията, одита и борбата с измамите Сийм Калас подаде сигнал за корупция при посещението си в община Варна. В присъствието на кмета Кирил Йорданов и министъра на държавната администрация Николай Василев гостът си изтегли номерче, за да ползва услуга в центъра за обслужване в общината. Оказа се, че с номер 199 за гише №22 еврокомисарят може да си издаде разрешително за строеж. На гишето му обясниха, че са нужни 7 дни за проверка на документацията и още толкова за издаване на документа, стига да има имот във Варна. Сийм Калас обаче се възползва и от въведената от скоро по модел на Шанхай електронна система за измерване удовлетвореността на потребителите. Тя позволява в случай на нередност да се подаде сигнал и за корупция. Еврокомисарят натиснал бутонът за корупция, за да провери какво ще последва и после уточни, че всъщност е направил грешка.

За първите 3 месеца от внедряването на системата в община Варна чрез нея своята оценка за работа са дали общо 7384 души. Най-много са отговорите "доволен" - 91,8%. 3,9% от потребителите са безразлични към обслужването, а 4,2% - недоволни. Бутонът за корупция е натискан общо 4 пъти. При всеки подобен сигнал се предприема незабавна проверка, обясниха от администрацията.

Във връзка с корупционните практики в страната ни еврокомисарят припомни, че до април България е под специално наблюдение и злоупотребите за борба, с които правителството има ангажименти, са били извършени и в други страни-членки на ЕС, коментира Сийм Калас. По думите му никой няма интерес да поставя България в изолация.

Източник: chernomore.bg


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).