"Европейски компресии" в галерия "Графит"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:34 / 05.02.2013
811
Две години след откриването на галерия "Графит" през февруари 2011 г., тя отново пресича пътя си с една от любимите столици - Берлин. От Българския културен институт в Германия идва първата изложба за 2013 година "Европейски компресии", която е втори самостоятелен проект на младия оператор и фотограф Андрей Рашев.

През 21 век съвременният град е доста претоварен с информация, реклами, хора, коли, задръствания... Всичко това е част от ежедневието ни, всичко това ни заобикаля и дори не го забелязваме, без значение в коя точка на Европа се намираме, от изток до запад. Именно това е идеята на изложбата "Европейски компресии", да покаже как в една много малка отсечка присъстват много планове в дълбочина като всеки план ни носи определена уникална информация за мястото, държавата, културата, хората. По аналог на компресираните компютърни файлове, в които в един файл може да се съдържа много разнообразна информация, от където идва и името като игра на думи - вместо импресии е компресии, така авторът е решил и по-различния формат на цялата изложба. Публиката ще може да открие своя план във всеки един кадър от градовете: София, Берлин, Барселона, Инсбрук, Истанбул, Падова, Венеция, Рим, Загреб, Будапеща и Виена.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).