Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Европейските фестивали си дават среща във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:18 / 27.04.2011Коментари (0)552
От 28 до 30 април Варна ще е домакин на генералната асамблея на Европейската асоциация на фестивалите /ЕАФ/. Форумът се провежда ежегодно в различни фестивални градове, като български град за първи път е домакин. ЕАФ обхваща над 110 престижни европейски фестивала в сферата на музиката, театъра и танците. Международният музикален фестивал "Варненско лято" членува от 1987 г.

На форума се очакват 120 представители на повече от 90 европейски фестивала. Откриването е утре вечер в комплекс Ривиера.

Няколко знакови годишнини на варненски фестивали ще бъдат отбелязани през тази година. 85-тото издание на Международния музикален фестивал "Варненско лято" ще се проведе от 18 юни до 31 юли. Сред големите звезди тази година ще са музикантите от Националния радио оркестър на Румъния, свирил с Лучано Павароти и Пласидо Доминго.

С поредното си издание фестивалът на българския филм "Златната роза" ще навърши 30 години от създаването. Три десетилетия ще чества и Международното биенале на графиката, тази година планирано да се проведе от 22 май до 31 август. 20 годишен юбилей ще отбележат Международният джаз фестивал, Международният фолк фестивал и Международният фестивал на популярната музика "Откритие".

За първи път във Варна тази година ще има 4 международни филмови фестивала. След провелия се вече София филм фест, в края на август киноманите ще бъдат зарадвани с "Любовта е лудост", през септември със VІІ-то издание на Международен фестивал на анимационния филм и "Златната роза" през октомври.

Горещото фестивално лято ще ни предложи среща с другите два международни фестивала "Варненско лято" - за театър и музика. В лятната програма са още Фестивалът на етносите през юли и Фестивалът на бразилската култура през август.

През май варненци и гостите на града ще могат да се насладят на Международния музикален фестивал "Море и спомени" /6-8 май/, XXXIII-тото издание на Международния майски хоро конкурс "Проф. Георги Димитров" / 12 - 15 май/, Международния фестивал на популярната музика "Откритие"/ 20 - 22 май/ и Международния фестивал на поезията "Славянска прегръдка"/ 21 - 26 май/. От 6 май до края на септември ще има концертни изяви на сцена "Раковина" в Морската градина.

За 19 май е насрочено връчването на награда "Варна".

Източник: Дарик









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Хороскоп за деня
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: