Европейският парламент поиска нова Стратегия за черноморския регион

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:17 / 05.11.2010
630
За изготвянето на нова обща Черноморска стратегия, която да не дублира старата и да обедини страните от региона, призовават от Европейския парламент. Това съобщи във Варна евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев. Той уточни, че приоритети при разработването й трябва да бъдат инфраструктурата, екологията и културно-историческото наследство в Черноморския регион. Важни аспекти са и координирането на спасителни операции, както и свързването на Дунавската с Черноморската стратегия, коментира Ковачев.

Той обяви още, че има идея за обучение в училищата по въпроси, свързани с Европейския съюз. То ще включва посещения по школата и организиране на дебати. "Целта не е политическа агитация, а разясняване на историята на ЕС, ролята на институциите, правата и задълженията на гражданите", обясни евродепутатът.

Според него, като бъдещ член на еврозоната страната ни е редно да се включи в механизма за финансова дисциплина "Европейски семестър" догодина, или по-късно в зависимост от развитието й. 750 милиарда евро "финансов пояс" са предвидени до 2013-та година за страни, изпаднали в затруднение, каза още Андрей Ковачев.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).