Европейско ателие за млади фестивални мениджъри във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:23 / 30.04.2009
974
Европейската асоциация на фестивалите и Международният музикален фестивал Варненско лято организират заключителната сесия на второто Европейско ателие за млади фестивални мениджъри, която ще се състои на 2 май 2009 г. от 14 ч. в сградата на Градската художествена галерия "Борис Георгиев" във Варна.

На заключителното представяне от ателието ще участва група от известни фестивални мениджъри от цял свят като Робин Арчър (Австралия), Бернар Февр д'Арсие (Франция), Роуз Фентън (Великобритания), Хюго Де Грийф (Белгия), Неле Хертлинг (Германия), Джонатан Милс (Великобритания). Те ще представят постигнатите резултати от едноседмичната наситена работата програма на ателието и ще дискутират важната роля и значение на фестивалите за изкуството, творците и тяхното място в обществото.

В 16 ч. ще се състои концерт на Анатолий Вапиров, Антони Дончев и Стоян Янкулов. От 18.30 ще започне церемонията по връчването на сертификати на участниците в ателието.

Провеждането на второто ателие на фестивалния мениджър от 26 април до 3 май 2009 г. е един уникален форум, изпълнен с предизвикателства към всички организатори, участници и гости. Четиридесет и пет млади, талантливи, амбициозни фестивални мениджъри от Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка и от Арабския свят ще бъдат активни участници в едноседмична интензивна обучаваща програма, включваща лекции, индивидуални разговори, групови дискусии, практически задачи и семинари. Ръководителите на Ателието - Бернар Февр д'Арсие (бивш дългогодишен художествен директор на Фестивала в Авиньон), Роуз Фентън (съ-учредител на Лондонския международен театрален фестивал), Хюго Де Грийф (Генерален директор на Флаже и бивш генерален секретар на АЕФ) и Неле Хертлинг (Директор на Програма берлински артисти към DAAD) съвместно с десет други изявени и опитни фестивални директори ще споделят своя богат професионален опит.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).