ФКЦ на съд за неплатена вода

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:01 / 20.05.2010
1072
Срещу Фестивалния и конгресен център (ФКЦ) във Варна е заведено дело заради неплатени сметки към ВиК - Варна. Това заяви   управителят на водното дружество Веселин Русев. Ръководството на културния институт било пропуснало да плаща сметки за вода и се е натрупала сума от около 15 000 лв. Ето защо от ВиК - Варна, решили да си дирят правата и парите чрез правораздавателната система.

Шефът на ФКЦ Илия Раев отказа да коментира как се е стигнало до тук. Той нарече твърденията глупости и дори заяви, че той ще даде под съд компанията заради подобни приказки. Сред некоректните платци има много, списъкът на промишлените длъжници е доста дълъг, каза Веселин Русев. Сред тях доста често се срещали имена на автомивки, хотели, заведения за хранене и барове. Първо им отправяме доброволна покана за плащане и обикновено сметките се уреждат бързо, коментира ръководителят на отдел „Инспекторат" в дружеството инж. Диана Цветкова. Имаме и около 1800 заведени дела, добави тя. Общо вземанията, които има да прибира компанията, са около 14 млн. лв, допълни Русев. „Акцията, която провеждаме сега, е за районите с концентрация на нарушения", заяви той. Екипи на дружеството спираха вчера водата на нередовни платци и незаконно присъединени. В проверката бяха обхванати 10 къщи в ромската махала на кв. „Владиславово". Общата сума на задълженията им е около 35 - 40 хил. лв., пресметна Цветкова. Повечето са незаконно присъединени, нямат водомери и не са плащали вода от 1995 г. Начислена им е служебна консумация, като най-голямата сметка е за 14 800 лв., посочи шефката на инспектората.

Подобни акции текат от началото на седмицата в цялата област, казаха от ВиК. Заради неплатени сметки във вторник без вода са останали 2 улици в Провадия. В момента имаме 310 спечелени дела срещу длъжници, чието имущество се оценява със съдия изпълнител, защото нямат с какво да си платят сметките, посочи Цветкова. При натрупване на големи задължения, над 200 лв., обаче е много по-добре хората да поискат споразумение с ВиК, вместо да се стига до съд. При намесата на правораздавателните органи клиентите освен дължимата сума трябва да платят и хонорар на адвокат, както и държавни такси, аргументира се ръководителката на инспектората.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).