Факултетът по фармация с отличен на акредитацията

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:31 / 24.06.2008
1074
Факултетът по фармация, който Медицинският университет във Варна мечтае да разкрие, получи отлична акредитационна оценка. Това съобщи ректорът на МУ проф. Анелия Клисарова. На практика това означава, че още идната есен може да почне записването на първите студенти, стига новата сграда да е готова дотогава. А първата копка на факултета е предвидена за тази зима.

Добрата новина проф. Клисарова съобщи по време на тържествената част от поредния академичен съвет вчера. Преди това ректорът връчи девет почетни дипломи за изключителни заслуги за изграждането и развитието на факултета по дентална медицина, който бе открит само преди броени дни в присъствието на премиера Сергей Станишев и министъра на образованието Даниел Вълчев. Деветимата общественици, без които новата специалност нямаше да бъде факт, са кметът Кирил Йорданов, председателят на Общинския съвет Борислав Гуцанов, бившите областни управители Яни Янев и Петър Кандиларов, депутатът от БСП Апостол Димитров, проф. Димитър Камбуров, проф. Анна Белчева, доц. д-р Георги Маринов и Блага Пеева.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).