Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Фалшиви адвокати искат пари от клиенти
Автор: Екип Varna24.bg 11:02 / 05.12.2012Коментари (1)960
©
Служители във фирми, натоварени от други компании да събират дълговете, привеждат хората в заблуждение, представяйки се за адвокати. Лично разговарях с такъв, който събира задължения на ВИВАКОМ, но при молбата ми да се представи и да каже в коя колегия е вписан, за да го проверя, ми затвори телефона. След малко ми се обади друг "адвокат". И него го попитах защо не се представя за инженер или архитект, а точно като адвокат? За практиката - събирачи да мамят, представяйки се за юристи, сигнализира адвокат Константин Парчев.

Според него този подход, и то прилаган от хора "с килийно образование", накърнява престижа на професията, която и той упражнява. Обмислям да внеса искане във Висшия адвокатски съвет, за да се преустанови тази практика, както и евентуално да се предприемат съдебни действия срещу въпросното дружество. Съветът ми към въпросните събирачи на дългове, които често работят на ръба на закона, е да оставят в миналото ретро - мутренския подход, а телекомите да си наемат адвокати.

Чрез ползването на услугите на т.нар. фирми за събиране на дългове, самите телекомуникационни дружества си правят лоша услуга.

Служителите на тези фирми се легитимират към длъжниците на телекомите, че вземането към тях им било прехвърлено, като същевременно ги карат да заплащат сметките си в касите на операторите или реално да изпълняват задълженията си към стария кредитор. Така "събирачът на дълга", както напоследък придоби гражданственост това понятие покрай въпросните дружества, може да продължи да си го търси от длъжника. Цесията, обаче, за да е валидно противопоставима на длъжника, следва да му е съобщена преди това. Често това обаче не се случва.

"Ще припомня, че бях в един от първите екипи в страната, който сложи началото на практиката да се събират вземанията на длъжници на телекоми, но по съдебен ред. За периода 2003-2004 г., съвместно с МОБИЛТЕЛ, бяхме завели над 4000 дела във Варненски районен съд. По този начин се даваше и възможност на длъжниците да изразяват становищата си по исковете, което е и правилния подход", казва адвокатът.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 01.03.2013 г.
0
 
 
Господин " Адвокат ", не знам дали " мутренските времена " са отминали, но мисля че трябва Адвокатската гилдия да отнесе много БОЙ. Също искам да кажа че по големи измамници от Вас няма. Само Взимате парите на хората и никаква работа не вършите. Това не е ли измама, не лъжите ли хората по този начин. Така че изобщо не ми говори за мутри че Вие " адвокачетата сте много за БОЙ.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Зима 2023/2024 г.
Винетки 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бури и градушки 2024
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: