Фалшиви сигнали тормозят "Бърза помощ" във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:15 / 07.05.2013
506
Средно по около три пъти на ден линейките във Варна и областта хвърчат напразно заради фалшиви сигнали, сочи статистиката от последните няколко месеца на "Бърза помощ". През март лекарите са се отзовали на 88 такива сигнала. В 35 от случаите пациентът не е намерен на посочения адрес, а в 53 - болният е отказал медицинска помощ, съобщи началникът на "Бърза помощ" д-р Мая Рашева.

"Такива адреси ги квалифицираме като утежняващи финансовата ситуация на структурата", коментира тя. Дали някой от недоброжелателите, повикали линейка напразно, е бил санкциониран обаче? На този въпрос отговорът трябва да се търси от ръководството на национален център 112, посочва д-р Рашева. В "Бърза помощ" не глобяваме, допълва тя.

За целия март линейките във Варна са обслужили 4003-ма пациенти. От тях 434 са били деца с влошено здраве, като 181 са били транспортирани по спешност до болница. В 263 от случаите се е касаело за повикване по повод травма, като пострадалите деца са били 19.

При пътни произшествия за месеца са пострадали 46 възрастни и четири дечица.

53-ма от пациентите са били настанени в клиниката по токсикология към Военноморска болница, тъй като са били с отравяния. В някои от случаите се касае за опит за самоубийство, а в други за производствени или случайни инциденти. 13 от пациентите с отравяния са били деца.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).