Фантоми харчат електричество в необитаема сграда

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:48 / 10.05.2010
17391
Огромни сметки за ток трупа вече 3 месеца чисто нова, необитаема сграда в "Изгрев". Собственик на новопостроеното здание е фима "Албатрос - В". Според представителя на фирмата - Вили Вичева, начисленото от Е.ОН количество ток, макар и видно от електромера, няма как да е потребено. Всички строително-монтажни работи по сградата били приключени в края на миналата година. От началото на тази в обекта се пускала само 1 печка за отопление в стаичката на охраната. Въпреки това за период от 2 месеца и половина са съставени фактури на обща стойност 3100 лв. Вичева посочи, че за сравнение в предходните 6 месеца, когато е имало активна строителна дейност, е начислен ток за 6500 лв. Разбита по месеци сумата и потреблението се получават сравнително константни. "Досега винаги сме плащали тока, без възражения, колкото и големи да са сметките, защото знаем, че количеството е изразходвано. Този път обаче няма как да се съгласим, защото сме убедени, че не сме консумирали толкова електричество", коментира тя. След като засякъл несъответствието, инвеститорът подал незабавно жалба в Е.ОН.

Оттам пратили човек, който да направи контролно замерване. Оказало се, че показанията на електромера съвпадат с вписаните в регистрите на Е.ОН. Вичева обаче недоумява как и кой харчи този ток, а съмненията за манипулации в системата остават. Дори и след проверката от Е.ОН я посъветвали, ако реши, да провери в лаборатория електромера. „Направих малко проучване и се оказа, че лабораторията всъщност се намира в Унгария и е собственост на Е.ОН. Каква е гаранцията тогава, че ще ми бъде направена обективна проверка на уреда", пита тя.

По наблюдения на електроснабдителната компания обаче, макар и на времянка, обектът е обитаем. Това беше категорично отречено от Вичева. Тя заяви, че комисията по приемане на обекта и издаването му на акт за експлоатация щяла да мине през тази седмица, а незаконни обитатели не били пускани никога.

С оглед на факта обаче, че кооперацията се обитава, от Е.ОН намират показанията за нормални. Потвърждение за това било и обстоятелството, че за съответните месеци на миналата година е потребено приблизително същото количество ток.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).