Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Фекална река опустоши 15-етажен блок във "Възраждане"
Автор: Екип Varna24.bg 11:15 / 02.11.2011Коментари (0)1766
© Народно дело
Фекална река буквално опустоши 15-етажен блок във "Възраждане". "Миризливото" явление наводнило мазите на жилищната кооперация, побираща населението на средно българско село. Проблемите на обитателите на 90-те апартамента на бул. "Янош Хуняди" 1 започнали с един дъжд преди 2 месеца. Тогава водата заляла абонатната им станция за парно отопление. Положението обаче станало катастрофално по време на големите дъждове отпреди 10 дни. Реката, извираща от канализацията, тръгнала по коридорите и мазите на хората. Миризмата пък стигнала чак до първите етажи на входа.

Причината е в канализацията, която не може да поеме всичката вода, коментира домоуправителят на входа Минко Маринов. Запушените и непочистени шахти също не допринесли за доброто състояние на кооперацията, защото голяма част от водата по улиците се струпала именно там. Подложена на силния натиск, канализацията не издържала и започнала да прелива през връзките с бетонните канали за тръбите на топлофикация. Така се наводнили и избените помещения на блока. След това и без да има дъжд, фекалната река извирала почти всеки ден.

След първия ни сигнал от ВиК дошли да почистят запушените улични шахти, макар че не им е задължение. Извадиха всякакви боклуци, камари с пластмасови бутилки, разказа Маринов. Ако шахтите бяха продухани, вероятно нямаше да се стигне до това, коментираха живеещи в кооперацията.
Последното, което било установено, е, че вероятно има и запушване на тръбата на канализацията, която обаче заедно с дъждоприемната шахта се пада под вдигнатата барака във вече частен имот. За да го превърне в паркинг, собственикът е бетонирал площадката и сега тя трябва да се разкопае, ако той даде разрешение за това. "Не знам дали ще се съгласи. Преди известно време, като го питахме, отказа", коментира домоуправителят.

Заради наводненията обаче в момента обитателите на блока освен с миризмите, да газят във фекалии, трябва да се борят и със студа, защото парното им към момента няма как да бъде пуснато, обясни Маринов.

Хората от кооперацията се притесняват и да не тръгне някоя зараза от всички тези нечистотии. Засега имат уверението на отговорните институции, че по проблема им се работи и той ще бъде отстранен възможно най-скоро.

Източник: в. Народно дело








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Природни стихии
Борба за влияние в Близкия Изток
Процедурата за избор на нов главен прокурор
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: