Филиалът на "Звездичка" минава към Руското

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:02 / 26.01.2011
1127
Филиалът на една от най-предпочитаните варненски детски градини - ЦДГ 13 "Звездичка", може би ще премине към СОУПЧЕ "Ал. Пушкин". Идеята се обмисля заради нуждите на целодневното обучение и приема на 5-годишните, заяви зам.-кметът Коста Базитов. Ако предложението получи съгласието на Общинския съвет, хлапетата, които в момента са в базата, ще могат да се ползват директно от подготвителните групи към Руското. Как обаче ще се осъществява приемът за следващите, тепърва ще се решава.

Стратегията нямало да намали броя на децата в детското заведение, даже можело да се увеличат, гарантират от общината. Двете сгради към филиала на "Звездичка" са в двора на школото и лесно могат да се използват за учебни цели.

Предвиден е и вариант най-малките да бъдат отделени от по-големите ученици. Възможно е още през следващата учебна година в детските помещения да има 1 подготвителна група за 5-годишни и 2 за 6-годишни. В целодневна форма там може да пребивават родените през 2007-а, които сега са първа група. След тях вероятно нямало да има повече прием на 3- и 4-годишни хлапета, а само кандидати за забавачка на 5 и 6 г.
СОУПЧЕ вече има две подготвителни паралелки с 44 деца, които ще преминат директно в първи клас. Засега те ползват пригодени помещения, но с разширението вече няма да са натясно, гласи другото съображение на инициаторите. За свободен прием ще останат само две класни стаи, за местата в които се очаква огромен наплив и масово пререгистриране на кандидатите.

Източник: в. "Народно дело"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).