Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Филмът "Кецове" се цели в стохилядния зрител
Автор: Екип Varna24.bg 14:30 / 11.10.2011Коментари (0)1312
30 копия на филма "Кецове" ще осигурят прожекциите му в страната, които ще тръгнат от 28 октомври, заяви във Варна продуцентът Галина Тонева. Тя потвърди, че за премиерата в София, която ще е три дни по-рано, се очаква от Женева да пристигне Джералдин Чаплин, която е в епистоларен контакт с дебютиращата като актриса Ина Николова, чиято е една от главните роли.

Тя наистина направи безпрецедентен жест към нас, сподели продуцентката по повод подкрепата от страна на Чаплин по време на московския кинофестивал по-рано т.г. Галина Тонева каза още, че след прожекцията на "Кецове" дъщерята на Чарли Чаплин сама е потърсила контакт с Ина Николова, като й е поискала имейл. По думите на Владимир Ястреба от Руския културен център в Москва мнозина оприличили българката на Джералдин Чаплин, която била председател на журито. Известна физическа прилика всъщност има, но надали само това е впечатлило Чаплин.

На днешната пресконференция от фестивала на българския игрален филм "Златна роза" във Варна Ина Николова коментира, че има много общо с ролята, въпреки че героинята й е малко по-крайна. Аз също съм тренирала бокс и съм художник, но не искам да бъда мъж и още по-малко да работя на строеж. Което във филма тя прави заедно със своя приятел, сценарист и сърежисьор на продукцията Валери Йорданов. Последният впрочем не присъства във Варна, тъй като имал ангажименти в Народния театър. Интересни изказвания за "Кецове" в морската столица направиха кинокритици и режисьори.

Иво Драганов например постави заглавието между "Волният ездач" на Денис Хопър, "Телма и Луиз" на Ридли Скот - от една страна, и филмите на Иван Черкелов и Людмил Тодоров - от друга. По думите на Геновева Димитрова филмът продължава заниманието с безпризорността на младите, безнадеждността на българския социум и невъзможността за мечтание. За други изказали се "Кецове" наистина може да бъде поставен в поредица от български филми, които донякъде го предшестват като тематика и усещане за кино, но е доста по-хард от тях. Продуцентът Галина Тонева сподели още, че предстои участие на кино фестивал в Манхайм, а вече е осигурен и международен разпространител - Media Luna от Кьолн. За разпространението у нас г-жа Тонева добави, че това, към което екипът се стреми, е филмът да бъде гледан от 100 000 зрители. Добри оценки днес бяха дадени и за "Лора от сутрин до вечер" на Димитър Коцев - Шошо, както и за участието му в късометражната програма с "Шопинг". Интересна подробност за ситуацията в родното кино представлява и фактът, че октомври се очертава като месеца на премиерите - на 7-ми тръгна "Операция "Шменти капели" на Влади Въргала, а на 14-ти друго очаквано заглавие - "Островът" на Камен Калев, чиято прожекция на "Златна роза" е утре.



Още по темата: общо новини по темата: 35
05.09.2017 »
09.08.2016 »
16.10.2014 »
15.10.2014 »
14.10.2014 »
13.10.2014 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: