Финансират младежки проекти с благотворителен концерт

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:42 / 04.02.2013
764
Младежка банка - Варна организира на 8 февруари 2013 г. от 19.00 ч. в читалище "Отец Паисий" /бивше "Маяковски"/ благотворителен концерт. Това е следващото събитие за което екипът на банката очаква подкрепа. В концерта са включени изпълнители от различни жанрове - рап, бийт бокс, фолклор, пиано, улични танци, салса, спортни танци, поп музика. Участниците са от варненски училища и студенти.

От създаването си в края на миналата година екипът на банката, който е от 12 души на възраст от 14 до 23 години, организира различни инициативи за набиране на средства. Събраните до края на март пари ще се използват за финансиране на младежки проекти. Екипът на банката, след анкета, определи трите теми по които ще приема проекти.

Това са: "Бизнес и предприемачество", "Опазване на околната среда", "Спорт, музика, танци - таланти". Финансират се проекти - идеи на млади хора, които по друг начин няма как да бъдат осъществени. Отговорността за набирането на средства, проектопредложения, оценяването им и отпускането на финансиране е в ръцете на младежите- членове на Младежката банка.

Първите средства младежите получиха от направени бижута и картички, които предложиха на благотворителен базар в Двореца на културата и спорта. Коледен щанд организираха и в СОУ "Гео Милев". С помощта на варненския куклен театър, който предостави костюми, младите хора излязоха в центъра на града, за да популяризират своята кауза. Варненци не пропуснаха да се снимат с атрактивните младежи.

Набирането на средства за младежки проекти и популяризирането на каузата - дарителство, което променя общността, това е което мотивира Младежка банка Варна и всички приятели и съмишленици на екипа / www.facebook.com/YBVarna;www.odfv.org/.

Младежка банка - Варна е организация към Фондация "Обществен дарителски фонд за Варна" и се подкрепя от Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ). Тя е част от програма "Младежка банка" на ФРГИ, осъществяваща се с финансовата подкрепа на фондация "Чарлз Стюарт Мот".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).