Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Финансистът на известна наркогрупировка от Варна остава в ареста
Автор: Екип Varna24.bg 16:52 / 17.06.2008Коментари (0)1103
© Varna24.bg
Апелативният съд във Варна потвърди днес определение на Окръжния съд от 2 юни, тази година, с което под стража бе задържан Ивелин Митев, обвиняем по дознание на ОДП Варна за участие в известна наркогрупировка в морската столица. Според обвинението Ивелин бил финансистът на групата на Красимир Кирилов с прякор "Дългия". Въззивната апелативна инстанция определи като неоснователна жалбата на адвоката против първоначалния арест, въпреки, че няма конкретни доказателства, които уличават Митев в притежание и разпространение на наркотици. Апелативният съд цени събраните гласни, писмени и други веществени доказателства, правят Ивелин съпричастен към управлението на крупните финансови средства на групировката, придобити от престъпната дейност, някои от които дори предназначени за рушвет.

Пресслужбата на съда припомня, че Красимир Кирилов, Стилиян Георгиев, Иван Янков и Николай Хаджимихалев, обвинени в това, че като организирана престъпна група държали и разпространявали във Варна различни наркотични вещества в големи количества бяха задържани под стража на 15 май тази година след специализирана акция на Сектор БОП във Варна. Четиримата са обвиняеми по досъдебно производство на Областната дирекция на полицията за извършени тежки умишлени престъпления. Антимафиотите "ударили" няколко от базите на наркогрупировката във Варна и в резултат на операцията са задържали килограм хероин, килограм и 100 грама амфетамини, прибори за разфасоване на дрогата, фонокарти, листчета за опаковане на отделните дози дрога с лого, изобразяващо скорпион и водно конче и други веществени доказателства. Варненска окръжна прокуратура е внесла и секретни справки, които съдържат данни за други престъпления, извършени от групировката, които ще бъдат обект на допълнително разследване.

Въззивната апелативна инстанция потвърди изводите на ВОС, че в своята съвкупност събраните доказателства и секретните справки водят до обоснован извод, че Ивелин е част от организираната престъпна група на Красимир Кирилов, задържана през май във Варна. Предвид тежестта на обвинението и високата обществена опасност на престъпното деяние и въззивния съд преценява, че ако е на свобода Ивелин Митев може да се укрие или да извърши други престъпления.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: