Финансовата криза удря бюджета на Варна, смята общинар

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:52 / 20.10.2008
842
Финансовата криза в България ще се отрази и върху бюджета на община Варна. Това съобщи съветникът Пламен Андреев, при представянето на 9-месечният отчет на приходите в местната хазна.

Само до края на месец септември на тази година в морската столица има отчетени близо 7 хил. по-малко сделки от продажба на имоти, което е равносметка, че фирмите и купувачите са в криза. Друг основен проблем в бюджета на общината е малкото отчетени приходи, които са постъпили от продажба на общински имоти. За това вина носи и общинската администрация, която продава земите на двойно по-големи цени от пазарните в момента, уточни Андреев.

Бюджетът на Варна може да бъде изпълнен и актуализиран на 227 млн. лв., въпреки отчетените резултати за деветмесечието. Изпълнението на приходите до края на месец септември възлиза на над 130 млн. лв. На 64 % в него е реализиран планът от имуществени постъпления, които е с 14 млн. лв. повече от 2007 година. За деветмесечието на 2000 година има 66 % събираемост на местните приходи, като цифрата ще нарасне драстично, коментира директорът на Дирекция "Финанси и бюджет" към общината Стефка Господинова.

Актуализация на бюджета в морската столица ще има, след като постъпят 11 млн. лв. от финансовото министерство, допълни Господинова.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).