Фирми се чудят: Кой ще реши дали почиваме на 15 август?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:16 / 09.08.2011
1531
И тази година традицията празникът на Варна 15 август да е неработен ден за града и близките населени места ще бъде спазена. Решението за еднодневната отпуска този път обаче няма да дойде от Министерския съвет, а от местния парламент, който ще заседава утре. Междувременно няколко управители и собственици на фирми с различен брой работници се обърнаха към "Народно дело" с молба да се изясни ситуацията. Мениджърите се притеснили, защото очаквали новината за неработния ден след правителственото заседание миналата сряда, но не открили Деня на Варна в дневния ред на кабинета. Донякъде заблудата, че именно Министерският съвет трябва да вземе решението, идва от досегашната практика. Тя се допълва и от обещанията, дадени съвместно от кмета Кирил Йорданов и Бойко Борисов, че варненци отново ще почиват на празника си.

Правомощията на общинския съвет да обявява определени дати за празнични и неработни дни на града, неговите райони и населените места в състава на общината, са дадени с промяна в Закона за местното самоуправление. Според зам.-кмета по юридическите въпроси Антон Жожев тази норма съществува още от 2008-а. Странно защо, тя се прилага спрямо Варна за първи път, като до момента винаги се е чакало решението на правителството, за да почиваме на 15 август.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).