Франция иска арест и екстрадиция на трима български сводници

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:17 / 05.12.2011
951
На основание Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от прокурор при Окръжен съд в Страсбург, днес Варненският окръжен съд задържа под стража Ангел Петр. от Суворово и Мирослав Мир. от с.Кипра, община Девня. Всеки един от тях е разследван от компетентните френски власти за утежнена форма на сводничество и трафик на десетина жени, принуждавани да проституират във Франция.

Според френските власти, още от месец май тази година Гранична полиция в Страсбург е започнала да разследва дейността на българска сводническа мрежа. Според разследващите, престъпната група била ръководена от Мирослав, който отвеждал момичетата първо в Германия, а след това и във Франция. Посочвал им местата, където е трябвало да проституират, давал им е наставления и изисквал от всяка една по 100 евро на ден. Освен това, властите във Франция установили, че Мирослав и негови двама помощници Йордан и Светльо, упражнявали физическо насилие над принуждаваните към проституция българки. Отново според европейския документ, мъжете били подпомагани от любовниците си, които също били проституиращи, но в Германия. Мъжете и проститутките обитавали American Hotel в Willstatt Германия. Била изградена стройна структура за извеждането на жените от България, за контролиране на всекидневната им "работа", за отчитането на заработените пари и за изпращането им в България чрез Western Union. В ЕЗА, издадена спрямо Ангел се посочва, че той е подтикнал към проституция във Франция две жени и в тази си дейност бил подпомаган от друга българка.

Спрямо съпругата на Мирослав - Павлина, също има издадена ЕЗА, но Варненският окръжен съд определи тя да търпи втората по тежест мярка за неотклонение "домашен арест". Основание за това съдът намери в необходимостта жената да се грижи за двете деца на семейството, едното от които е само на 3 години. Френските власти твърдят, че Павлина е била в течение на дейността на мъжа си, както и на доходите, придобити от проституиращите момичета, които тя харчила в България.

За да определи първоначален арест за Ангел и Мирослав, както и "домашен арест" за съпругата му Павлина, ВОС се съобрази с изискванията на ЗЕЕЗА. ЕЗА на всеки един от тримата съдържа всички атрибути, посочени в закона. Освен с тежестта на деянията, за които българите ще бъдат разследвани и изправени на съд във Франция, варненският съд се съобрази и с необходимостта да осигури присъствието на Ангел, Мирослав и Павлина при разглеждането на ЕЗА по същество. Тези заседания ще бъдат насрочени от ВОС в 7-мо дневен срок.

Днешните определения на първата съдебна инстанция подлежат на въззивен контрол пред Апелативния съд във Варна на 13 декември 2011 година, от 10,00 часа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).