Французи ще оценяват Варна по Празника на морето

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:51 / 18.05.2011
752
Община Варна и морските институции в града са организатори на Празник на морето, който ще се проведе от 21 до 24 май на Морска гара. Главната цел на събитието е да засили интереса на жителите и гостите на града към водните спортове, както и на туристическия бизнес за предлагане на допълнителни услуги, свързани с тях.

Празникът ще постави основите на дългосрочно сътрудничество с френския департамент Шарант Маритим, град Ла Рошел и Изложението за водни спортове "Гран Павоа" - гости на събитието, съвместно с които ще бъде подготвено Изложението за водни спортове - "Варна 2012".

За целта пристига 17-членна делегация от Франция (включително и 6-ма журналисти), която освен с празника, ще се запознае с възможностите на Варна в морския бизнес.

По време на Празника на морето във Варна двете страни ще осъществят обмен относно последни постижения и тенденции при строителството на ветроходни и моторни яхти, яхтено оборудване и аксесоари, менажиране на пристанища, обучение по морски дисциплини; производство и предлагане на всички видове стоки за водни спортове и водни развлечения, корабомоделизъм, туристически услуги за спортна анимация. Ще се дискутира опазването на чистотата на морето и неговото биологично разнообразие, обменът на културни програми и спортни състезания, представяне на специфични национални продукти и производства, определящи облика и колорита на двете страни.

В дните на празника във Варна ще акостират около 30 яхти от Международната Черноморска регата - атрактивно събитие, предизвикващо интереса на широк кръг от любители на ветроходството и морските спортове. За гражданите и гостите на града има преднидени разходки с корабите "Пинта" (събота от 12 до 13 ч.), "Роял Хелена", "Пинта" и "Атанас Димитров" (неделя отг 17 до 19 ч.), а последният воаяж е в понеделник от 18 ч. с представители на френската делегация.

От 21 до 24 май на Морска гара ще има яхтено изложения на 15 наши фирми. За догодина се очаква и международно участие, разкри директорът на дирекция "Младежки дейности и спорт" Калинка Попстефанова.

В рамките на Празника на морето ще бъде потопен и самолетът на Тодор Живков, който ще се превърне в туристическа и водолазна атракция.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).