Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Френска мода завъртя главите на тийнейджъри
Автор: Екип Varna24.bg 09:31 / 12.06.2009Коментари (0)846
20 възпитаници на варненската Професионална гимназия по текстил и моден дизайн имаха възможност да се запознаят с тънкостите при производството на френски дрехи. Визитата им в Меката на модата се състоя в рамките на проект по програмата "Леонардо да Винчи", спечелен от гимназията. Учениците от XI и XII клас са изкарали тримесечни стажове в общо седем предприятия в град Тулуза. Практиките са осъществени със съдействието на Частната професионална и технологична гимназия "Мириам" в Тулуза, Професионалната гимназия "Клеман дьо Пемий" в град Гройе и Технологичната гимназия "Ан Вот" в град Кастр, с които варненската гимназия си партнира от няколко години.

Освен че са се запознали с организацията на производство във високотехнологични предприятия и използването на специфични технологии, тийнейджърите са имали възможност и да повишат познанията си за културното наследство на Франция. В практиките са участвали ученици, владеещи добре френски език и постигнали високи резултати на конкурс за познаване технологията на изработване на облекло, уточниха от екипа, работил по проекта.

В изпълнение на целите му, в момента стаж във Варна карат четирима френски ученици. Двама от тях трупат умения като продавач-консултанти, а другите - като администратори в хотел. За участието си в проекта варненските участници получиха документ Europass, сертификат от партниращите гимназии и удостоверение от гимназията по текстил.

Тя е кандидатствала с още два проекта по програмата "Леонардо да Винчи", информира директорът й Жеко Жеков. Ако те бъдат одобрени, освен ученици, изучаващи специалности, свързани с производството на облекло, стаж във Франция ще карат и бъдещи фризьори. Жеков информира и че оглавяваната от него гимназия кандидатства пред Центъра за развитие на човешките ресурси към програмата за издаване на сертификат за качество. В случай, че се сдобие с такъв, варненската гимназия ще може да изпраща стажанти във Франция всяка година, без да готви проекти. Предстои и да бъде реализиран проект, финансиран по оперативната програма "Развитие на човешките ресурси". Той ще позволи на 50 възпитаници на гимназията да изкарат стажове във варненски предприятия.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2024/25
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: