Френски президент пристига в Евксиноград за форум срещу екстремизма

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:21 / 14.05.2009
533
"Европейският подход към новите предизвикателства пред сигурността в съвременния свят: борбата с насилието и екстремизма, организираната престъпност и корупцията" е темата на форума, на който бившият френски президент Валери Жискар д`Естен ще присъства. Международната конференция ще се проведе в резиденция "Евксиноград" на 15 и 16 май по инициатива на Института за демокрация и стабилност в Югоизточна Европа, чийто председател е Надежда Михайлова. Валери Жискар д`Естен ще гостува у нас по покана именно на Михайлова, която е и заместник-председател на Народното събрание. По време на форума ще се обсъждат добрите практики и възможностите за сътрудничество в противодействието на престъпността. Ще бъдат коментирани и заплахите за сигурността, както и борбата с трансграничната организирана престъпност като предизвикателство за регионалната сигурност и демократичната стабилност.

Бившият френски президент Валери Жискар д`Естен е известен като баща на Европейската конституция. Той има ключова роля за осъществяването на важни европейски и световни инициативи - създаването на Европейския съвет, въвеждането на пряко гласуване за изборите за Европейския парламент, създаването на европейската валутна система. Носител е на златен медал "Жан Моне" за Европа и на наградата "Карл Велики" за изключителни заслуги за изграждането на обединена Европа. Президент е на Франция от 1974 до 1981 г.

Източник: chernomore.bg


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).