Френски журналисти ще отразят Дните на морето във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:21 / 13.05.2011
752
Екип френски журналисти ще отразяват Дните, посветени на Празника на морето, които започват на 21 май и ще продължат до 24 май във Варна. Те пристигат заедно с официалната делагация от френския град Ла Рошел по покана на Община Варна. Поводът е замисленото Международно изложение за водни спортове, което ще се проведе в морската столица през 2012 г. Общината, Департаментът Шарант Маритим от град Ла Рошел и Изложението за водни спортове Гран Павоа ще си сътрудничат за организирането на проявата догодина.

За празника на морето са организирани 3 сцени, където ще има различни морски прояви. На Морска гара ще бъдат изложени яхти, оборудване, екипировка и уреди за водни спортове. Демонстрации с ветроходни и гребни лодки пък ще бъдат показани в акваторията на пристанище Варна. Там любителите на силните усещания ще могат да покарат кану, скутер или сърф. За романтиците - привърженици на морето - организаторите са предвидили разходки с яхти. Най-малките ще могат да се състезават с радиоуправляеми модели на лодчици.

Общо 30 ветрохода с 200 души екипаж от България, Румъния, Турция, Украйна и Русия ще участват в "БМВ Международна Черноморска регата". Яхтите идват от Мангалия и ще пристигнат на 20 май в курортен комплекс "Златни пясъци". Почитателите на платноходките ще могат да ги видят на 21 май, когато ветроходите ще преминат близо до варненския бряг и ще акостират на Морска гара. На 22 май ще се състоят заключителните гонки между състезателите.

Източник: "Позвънете: ВестникЪт"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).