Френският бизнес се срещна с кмета на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:29
238
Кметът Благомир Коцев посрещна във Варна делегация с членове на Френско-българската търговска и индустриална камара, водена от посланика на Франция в България Н. Пр. Жоел Мейер. Цел на чуждестранната визита е подкрепа и задълбочаване на двустранните икономически  взаимоотношения и сътрудничество в реализацията на инвестиционни проекти и бизнес.

Варна е град с голям потенциал и възможности за развитие в много сфери. С богатото си културно-историческо наследство, добре развития туризъм и многобройните си и разнообразни събития, градът ни е утвърден като културно средище и успешна туристическа дестинация. Варна е град и с огромен потенциал да бъде икономически, културен и туристически център в Европа, очакваме и работим усилено в следващите години този потенциал да се разгърне и развие във всички сфери, посочи на работната среща кметът Благомир Коцев.

Той сподели, че в навечерието на извънредните парламентарни избори се надява бъдещото правителство приоритетно да изготви дългосрочен план за развитието на Пристанище Варна, което да възвърне лидерските си позиции сред морските пристанища в Европа. Транспортната свързаност на града по въздух, вода и суша е най-важното условие, за да бъдем конкурентноспособни и да привличаме местни и чуждестранни инвеститори, допълни на срещата кметът.  В тази връзка той изтъкна, че очаква в най-кратки срокове да бъде завършено дългогодишното строителство на автомагистрала "Хемус“, която е най-ключовата за Варна сухопътна артерия.

Имаме желанието в морската столица на България да функционира  образцово международно летище, защото Варна притежава този потенциал, посочи още кметът. Подобряването на транспортната свързаност на Варна ще допринесе за утвърждаването й като логистичен и бизнес център и ще я нареди сред сериозната конкуренция на черноморските пристанищни градове, подчерта Коцев.

Пред френските гости той посочи, че се работи усилено да бъдат изградени две големи индустриални зони в близост до града, които ще привличат бизнес инвестиции, работна ръка и ще осигуряват заетост в сферата на иновативните технологии, IT сектора и синята икономика.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът на Варна: Знам, че това ще създаде известно неудобство и н...
Емблематични сгради във Варна ще светнат в зелено
Важно: Започват два големи ремонта във Варна! Разкопават едноврем...
Във Варна се проведе важна среща на главните сержанти на командва...
Скъп айфон донесе глоба на млад варненец
10 години зад решетките за украинец, убил свой колега край Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).