Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ГЕРБ-СДС - Варна: Костадинов от "Възраждане" вади от нафталина инсинуации срещу хартиената бюлетина
Автор: Екип Varna24.bg 16:18 / 05.12.2022Коментари (0)1560
© ГЕРБ-СДС - Варна
От парламентарната трибуна и в национален ефир лидерът на "Възраждане“ Костадин Костадинов извади поредните лъжи – този път за местните избори през 2019 г. Инсинуациите му от нафталина се опровергават от публичните и официални данни в страницата на ОИК – Варна, посочиха на пресконференция народните представители от ГЕРБ/СДС Бранимир Балачев и Славена Точева.

"Лъжа № 1 е, че на балотажа на местните избори, на който Костадинов беше кандидат за кмет на Варна, "Възраждане“ са имали застъпници в 200 секции и в тях печелят срещу ГЕРБ. А в останалите 200 секции, където нямали, изборите били откраднати. Лъжа № 2 е, че имало много случаи на обжалвани резултати и повторно броене, в което имало хиляди сгрешени, манипулирани и откраднати бюлетини", посочи адв. Бранимир Балачев.

Истината е следната:

1. През 2019 г. Иван Портних от ГЕРБ на балотажа с Костадин Костадинов от "Възраждане“ и на част от БСП спечели 49 207 гласа срещу 29 138. Всъщност за Костадинов на втори тур са гласували не само привърженици на "Възраждане“, а БСП и ДБ го подкрепиха негласно, защото на първия тур е събрал само 14 432 гласа.

2. На балотажа  "Възраждане“ печели не в 200, а едва в 17 СИК.

3. Резултатите за избор на кмет на Варна са обжалвани само от адв. Светлозар Николов, издигнат  от коалиция "Ние гражданите“, кандидатите от Възраждане, БСП, ДБ и още седем партии и коалиции не обжалват и са били съгласни с резултата и прозрачността на изборния процес.

4. Във всички случаи на повторно преброяване на бюлетини няма нито едно разминаване и резултатите от протоколите на СИК , както и резултатите на ОИК – Варна са потвърдени от Административен съд Варна и от ВАС, съобщават още от пресцентъра на ГЕРБ - Варна.

"На последните парламентарни избори т.г. не политици и опоненти, а граждани заковаха Костадин Костадинов на "почетното“ първо място в доброволческата платформа "Лъжеш ли“, която проверява изказванията на политически активисти.

Оказа се, че Костадинов е изрекъл най-много неверни твърдения, следван от съпартиеца си  Цончо Ганев, Атанас Атанасов от ДБ и Кирил Петков", припомниха депутатите. Според тях, когато фактите говорят, лъжите трябва да спрат.

ПГ на ГЕРБ/СДС гласува миналата седмица  промените за смесено гласуване в Изборния кодекс, с което изпълни заявените пред симпатизантите и членовете си ангажименти, защото демокрацията не отнема, а дава права, посочи Славена Точева.

Само за Варна избирателите, които не са гласували  след въвеждане на задължителното гласуване са близо 50 000 по-малко, а в национален мащаб са близо 700 000 гласа по-малко, каза народният представител Бранимир Балачев.

Партиите начело с ПП, които се съпротивляваха неистово срещу смесеното гласуване, всъщност се страхуват от броенето на разписките от машините, защото излязоха наяве  разминавания между тях и протоколите от машините, които не отразяват точно вота на избирателите.



Още по темата: общо новини по темата: 113
15.03.2023 »
27.01.2023 »
24.01.2023 »
30.12.2022 »
23.12.2022 »
23.12.2022 »
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: