Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ГЕРБ - Варна: Ако Коцев желае, да продължи да управлява. Ако не може или не иска - пътят е един - оставка!
Автор: Екип Varna24.bg 11:18 / 30.07.2024Коментари (0)2551
©
Общинските съветници от групата на ГЕРБ в ОбС – Варна излязоха днес с публична позиция. По този начин те дадоха отговор на вчерашното изказване на кмета на града Благомир Коцев, в което градоначалникът коментира работата на Общински съвет – Варна от провелата се 13-а сесия на местния парламент на 29.07.2024 г.

Публикуваме текста без редакторска намеса:

Ние, общинските съветници от групата на ГЕРБ в ОбС – Варна, заявяваме, че администрацията към момента няма проектна готовност, за да се гласува отпускане на средства за изготвяне на комплексни доклади за оценка на инвестиционните проекти, което беше една от широко дебатираните теми на последното заседание на Общински съвет.



Заявяваме, че няма да позволим Варна да загуби нито един лев по европейски или национални програми, като в същото време уточняваме, че към настоящия момент за Варна има възможност да бъдат усвоени 100 млн. лева, а не 300 млн., както твърди кметът. Освен това предложената за гласуване сума е малко над 268 хил. лева, а не 80 хил. лева, и това лесно може да се провери в публикуваните материали за заседанието.



Предложението на кмета Коцев за гласуването на тези средства няма спешен характер, тъй като нямаме конкретни срокове, поставени от страна на Министерски съвет, и съответно няма опасност финансирането да се загуби.

Групата на ГЕРБ не е гласувала "против“, а "въздържал се“ заради липсата на яснота.

Няма нищо драматично и не бива да се създава изкуствено напрежение, а да се работи професионално. Защото докато заседаваме в залата и имаме нужда от администрация, същата в този момент дава брифинг, вместо кметът да присъства на заседанието и да защитава своите собствени предложения. Не приемаме да ни се задава тон защо и как гласуваме през Фейсбук, при положение, че в зала никой не обоснова необходимостта от това гласуване. Ние работим с документи, а не с информация от постове в социалните мрежи.

Припомняме, че винаги когато е имало спешна нужда за взимане на важно решение, Общинският съвет е заседавал извънредно. В случай че има някаква спешност и тя бъде аргументирана писмено, няма пречка съветът да се събере извънредно и да се гласуват средствата.

По повод критиките на кмета за неразглеждане на предложението му за създаване на бригади за бързи ремонти, припомняме, че то беше внесено и подробно обсъдено на заседание на ПК "Структури и общинска администрация“. Заради многото въпросителни по текста проектът беше върнат на общинската администрация за преработка. Коригираното предложение трябваше отново да бъде разгледано от ресорната комисия, преди да бъде внесено на сесия, което не се случи. Вместо това, ден преди заседанието, кметът излезе с пост отново във Фейсбук, че ще предложи за гласуване ремонтните линейки за бързи ремонти, без съветниците да са запознати с корекциите.



Недоволство буди и забавянето или изобщо липсата на отговори на поставените от общинските съветници питания по време на заседанията. Отговорите на въпросите, които зададохме на предходната сесия, ги получихме минути преди началото на следващото заседание.

По повод реплика от страна на кмета на града "Бойко Борисов да си стягал съветниците“, ще кажем на г-н Коцев или на автора на репликата, че нито Бойко Борисов го е избирал за кмет, нито общинските съветници от ГЕРБ са го избирали. Така че да си поеме отговорността и да си събира мнозинство в Съвета за реализиране на политиките си. Това е ангажимент на управляващите. Припомняме, че ГЕРБ не участва в ръководствата на комисиите в ОбС. Ако разбира се Коцев желае, да продължи да управлява. Ако не може или не иска - пътят е един - оставка!








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Бюджет 2025
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: