Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Газовата криза няма да спре уличните лампи
Автор: Екип Varna24.bg 10:41 / 09.01.2009Коментари (0)531
Уличното осветелние във Варна няма да бъде изключено при никакви обстоятелства, въпреки газовата криза и произтичащите от нея проблеми. Това увери зам.-кметът арх. Венелин Жечев, който оглавява кризисния щаб и временно изпълнява длъжността кмет на Варна. Градът няма да бъде споходен от съдбата на София, където част от уличното осветление няма да се включва, като превантивна мярка за намаляване натоварването върху електромрежата, категоричен бе арх. Жечев. "Не можем да си позволим при каквито и да е обстоятелства да оставим улиците на тъмно. Със сигурност няма да се спре и отоплението в градския транспорт", увери още зам. -кметът.

Вчера всички училища, детски градини, ясли и лечебни заведения функционираха нормално, след като топлоснабдяването им бе възобновено. Дружествата доставчици на газ също са обслужвали абонатите си нормално.

Арх. Жечев уточни, че въпреки въведения в национален мащаб график за получаване на газ, ограничението от един или два часа не е повлияло значително на вътрешните температури в помещенията. Не е спирано отоплението и във варненските общежития. Тези от сградите, които имат нужните инсталации се запасяват и с алтернативно гориво. Топлофикация-Варна също загрява водата за парното на газ, но алтернативното гориво с което разполага дружеството вече е подгрято и ако се наложи веднага може да се премине към неговото използване.

"На този етап Е.ОН се справя, няма опасност за проблеми с тока, освен ако температурите не паднат рязко и не се увеличи драстично потреблението на ток", каза още зам.-кметът.

По думите на арх. Жечев 100 -те тона алтернативно гориво, за купуването на които Общинският съвет взе инзвънредно решение могат да помогнат на крайно нуждаещи се дружества. Болниците и учебните заведения към момента са обезпечени, коментира зам.-кметът. По думите му обаче, засега никой не се е обръщал за помощ от общината.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Български тенис
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: