Георги Янев: Провадия не е най-подходящото място за изграждане на сметище

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
11:38 / 26.05.2010
1226
След 11.00 часа днес се очаква от Министерство на околната среда и водите да бъде дадена оценката за въздействието на околната среда по отношение на двете площадки предвидени за сметища - едната в Провадия и нейната алтернатива в с. Войводино - гр. Вълчи дол. Това заяви  Георги Янев, кмет на Община Провадия. Янев уточни, че в оценката за въздействие на околната среда двете площадки се разглеждат поотделно. По повод всички разногласия за изграждането на сметището в Провадия, кмета на града коментира, че единственото предимство на проекта е неговото еднакво отстояние от всички околни общини.

„Аз лично не виждам друго предимство пред другата коментирана площадка в с. Войводино - гр. Вълчи дол", коментира Янев. По негови думи, оценката на МОСВ е в Провадия да бъде изградена тази площадка, но лично кмета е написал и изпратил до министъра докладна в която посочва минусите по проекта. Той посочи, че проблема е в по-голямата си част икономически, отколкото технически. „Депо така или иначе ще има, щом България е поела ангажимент, но остава въпроса с какви средства да бъде изградено, особено сега в условията на криза", поясни кмета. До дни се очаква експертния съвет към Министерство на околната среда и водите да се събере, за да произнесе и окончателното си становище по повод сметището в Провадия.

Източник: в. "Позвънете новини"

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).