Гимназията по химия обучава и козметици

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:10 / 18.05.2009
787
Обучение по контрол на храните, фармация, парфюмерия и козметика ще започне от тази есен варненската Професионална гимназия по химични и хранително-вкусови технологии "Д. Менделеев", каза за "Позвънете" директорът й Руслан Скулев. Мераклиите да работят в областта на храните ще бъдат приемани след завършен VII клас, а желащите да станат фармацевти, парфюмеристи или козметици - след VIII клас. По двете нови специалности ще бъдат приети общо 52 ученици, уточни Скулев.

Около 120 възпитаници на гимназията пък се включиха в екопоход тази събота до местността Аладжа манастир. Те преминаха по червения маршрут в парка, като походът им стартира от кв. "Виница". Младежите имаха възможност да научат повече за биологичното разнообразие на Природен парк "Златни пясъци" и за включените в Червения списък защитени видове растения и животни, както и да се изявят по време на ековикторина. Те не пропуснаха да дадат и пример като почистиха района около скалния комплекс "Аладжа манастир". За целта бяха снабдени от кметство "Приморски" с ръкавици и чували за отпадъци.

Основен инициатор на екопохода е училищният клуб "Млад еколог". Проявата пък е по повод Международния ден за почистване на природни паркове - 23 май. За участниците имаше награди и грамоти, за които се погрижи районното кметство.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).