Глобиха само един немарлив родител

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:07 / 25.02.2010
873
Само на едно варненско семейство е била наложена санкция през изминалата година заради недобра грижа за детето им. Родителите са били глобени 100 лв. защото липсвал какъвто и да било контрол над детето им - тийнейджър на 15 г. Това съобщи Дъбина Карлова, секретар на общинската комисия за борба с противообществени прояви на подрастващите във Варна. Само за 2009 г. тийнейджърът натрупал заслуги за 4-5 възпитателни дела. За всяко от тях семейството му било надлежно осведомявано, но без особен ефект. Затова районният кмет на „Одесос" наложил санкция на родителите за проявена безотговорност. Още 10 семейства са попаднали в полезрението на комисията - пет са с предупреждения, а други пет са били включени в консултации.

През 2009 година е отбелязан най-нисък ръст на възпитателните дела от 5 години насам, подчерта още Карлова. 114 са разгледаните дела в местните комисии за борба с противообществените прояви на тийнейджъри, които са заради деянията на 145 деца. В сравнение с предходната 2008 г. делата са с 35 по-малко, а проявените подрастващи - с около 50 по-малко. Най-често те са се оказвали автори на кражби, побои и грабежи, сочи статистиката на комисията. „За пръв път от 8 години насам във Варна има и регистрирано убийство от непълнолетен", каза още Дъбина Карлова.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).