Глобяват шофьори на автобуси във Варна за пушене и лошо отношение

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (17)
16:28 / 13.07.2011
6942
Едва 17 % са автобусите с климатици в "Градски транспорт" EAД, каза Емил Данаилов, член на борда на директорите на дружеството. Той допълни, че е разпоредено охладителните машини да работят при температура над 24-25 градуса. В останалите возила, в които няма налични климатици, разхлаждане се постига чрез отваряне на прозорци.

Данаилов обясни, че според проучвания климатът във Варна позволява и до 28 градуса да не се включват климатици в автобусите. Въпреки това той допълни, че при неспазване на разпоредбата от шофьорите могат да им бъдат наложени санкции от 50 до 100 лева. Глоби водачите на автобусите могат да отнесат още за пушене и лошо отношение. От началото на лятото не са глобявани шофьори за това, че не са пускали климатик, но са отнесли наказание заради неспазване на други правила и разпоредби.

Запитване сред граждани показа, че впечатлението на повечето е, че в автобусите масово не работят климатиците. Сериозно изпитание за пътниците се превръща превозът в автобуси, в които прозорците не се отварят. Това са основно новите, които се движат по варненските улици. Те разполагат с климатици, които да охлаждат клиентите в летните жеги, но рядко пътниците се радват на прохлада.

Въпреки високите температури, които се получават в превозните средства, в Спешна помощ няма постъпили сигнали за пострадали от жегите в автобусите, каза д-р Мая Рашева, шеф на центъра.

Източник: Дарик


Виж коментарите (17)
Още новини от Новини от Варна:
Варненец преживя среднощен кошмар на гарата в Карнобат
Ръст на стомашно-чревните заболявания по морето
ДПС - Варна застана зад Ахмед Доган
Промяна за една болница във Варна
НОИ алармира за редица измами във Варна, вижте схемата
Кошмар във Варна: Маскирани мъже нахлуха и заплашиха продавачка с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).