Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Глутница кучета краде закуски от деца в "Кайсиева градина“
Автор: Екип Varna24.bg 12:04 / 01.10.2012Коментари (0)1157
© Народно дело
Каквото и да говорим за бездомните кучета, нещата винаги се свеждат до едно и също - за едни те са напаст, за други - мили и нещастни същества, които имат нужда от грижа и защита. Тази типична ситуация се преповтаря за пореден път на обрасналата с буйна трева поляна до училище "Стоян Михайловски" в "Кайсиева градина". На мястото ни заведе читателски сигнал за глутница песове, които са приели междублоковото пространство като своя собствена територия. Критичният момент на съжителството на четириногите и хората е най-вече сутрин, когато децата от квартала отиват на училище.

"Да стигнем до там с децата сутринта е направо кошмарно изживяване, защото кучета се спускат на торбичките с храната на децата и може лошо да наръфат някое от тях", написа ни разтревожена майка.

В сигнала си тя също така уточнява, че "щаб квартирата" на кучешката банда е магазин за пилешки продукти в района. Около обед намерихме безпризорните животни именно там, налягали по сенките. Докато й правихме снимки, глутницата се раздвижи и разпръсна, заемайки позиция на безопасно разстояние от непознатите двукраки.

Почти веднага от споменатия по-горе магазин изприпка младо момиче, доста загрижено, че сме дошли да приберем кучетата. "Те са добри, никого не са ухапали", обясни тя с умолителен тон и бързо попита кой ни е пратил. Обяснихме, че родители са притеснени от животните, които се спускат към отиващите на училище деца.

"Може и наистина да ги уплашат, особено ако се разлаят", съгласи се младата госпожица, която така и не пожела да ни каже името си. Тя обаче продължи да настоява, че кучетата не са опасни. От разказа й стана ясно, че глутницата е само от кастрирани екземпляри, които периодично били прибирани в общинския кучкарник, после връщани на същото място. Както е известно, тази практика е прилагана от години с идеята, че кучетата, които са свикнали с едно място, е добре да се държат там, за да спрат нахлуването на други екземпляри, които могат да имат по-агресивно поведение спрямо хората. И въпреки че в случая всичко е така, както би трябвало да се прави, проблемът с притеснението на родителите и страха на децата си остава. Заедно с него и големият въпрос - достатъчно ли е общината да поддържа патовата ситуация между хора и кучета, или има и друг начин за справяне с проблема?

Тарторът на песовете се казвал Лъвчо

Че кучетата в тази част на район "Владислав Варненчик" не са някакви нови пришълци, а постоянно присъствие, говори и фактът, че хората от околните блокове ги познават и дори са започнали да им дават имена. Най-голямото от кучетата било наричано Лъвчо и дори започнало да реагира на това име. Както на неговото ухо, така и на ушите на другарите му висят маркерите, слагани от общинския кучкарник. Фактът, че те са минали от там обаче и са били кастрирани, по никакъв начин не гарантира, че кучетата няма да нахалстват спрямо хората, показва практиката не само на това място. За съжаление, иначе милата гледка на малко кученце, излегнало се до една автобусна спирка, говори, че скоро бандата на Лъвчо може да нарасне с още един член. За съжаление, широките и доста обрасли поляни в "Кайсиева градина" са идеално място да се отървеш от някое и друго нежелано кутре. А докато хората не си дадат сметка, че с подобни действия създават проблем, който може един ден буквално да впие зъби точно в техния или в нечий друг крак, въпросът с уличните кучета си остава отворен.

Източник: в. Народно дело









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Вълна от негативни коментари срещу певицата Диона заради лоша реклама
Земетресения в България
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Първият учебен ден
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: