Гневни варненци: Продавачите на дюнери не спазват никаква хигиена | ||||||
| ||||||
"Вярвам, че не съм единственият, който забелязва как хората, работещи зад щанда за бърза храна, взимат парите ни и после със същите ръце ни приготвят дюнера. Сложили са човек на "каса", който обаче също съм виждал да приготвя храна. Не ми се мисли колко болести се пренасят по този начин", коментира Йордан Дудински, който ни изпрати и снимка. Хигиенните правила се контролират от Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ). "Проверка ще бъде извършена, а резултати очаквайте още в петък", ангажира се шефът на ОДБХ д-р Маргарита Атанасова. Тя посочи, че по принцип регулярно се извършват проверки на заведенията за бързо хранене.
Варненецът не е съгласен с още една практика в заведенията за бързо хранене, която обаче е обичайна и в ресторантите, но никой не контролира този факт. "На ценоразписа са написани както цените, така и грамажът, но след като храната е готова, как да съм сигурен, че тежи толкова, за колкото плащам? Не вярвам отново да съм единственият, който е получавал дюнер, който дори да не се доближава до заветните 350- 450 грама, и т.н. Смятам, че е редно да им се повдигне под въпрос това, че нямат електронен кантар, както е при сладоледите. Все пак, щом са обявили даден грамаж, то трябва и да докажат, че ти продават определеното количество", допълва Дудински. Източник: в. "Народно дело" |