Година затвор за джебчия-рецидивист

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:52 / 03.02.2010
821
С присъда по реда на съкратеното съдебно следствие, Районният съд във Варна наложи ефективно наказание от 1 година затвор за кражба на 25-годишния Сеслав Стоянов, съобщават от пресслужбата на съда. В периода 31.10.2007 г. - 15.11.2007 г. във Варна в условията на продължавано престъпление и опасен рецидив той отнел чужди портфейли с лични документи и банкови карти от фирмени офиси.
Подсъдимият влязъл в антре на офис по ул."Цар Симеон" и докато служителите разговаряли с клиенти в съседното помещение, той пребъркал джобовете на поставените на закачалка връхни дрехи и откраднал мъжки портфейл. На 15 ноември Стоянов набелязал офис на козметична фирма. Поискал да заработи като търговски представител, представил се под друго име и започнало попълването на регистрационния му формуляр. Когато служителката отскочила до съседното помещение във връзка с оформянето на формуляра, подсъдимият бръкнал в дамската й чанта и взел портмонето с наличните документи и пари. Общата стойност на откраднатите чужди вещи е 77 лв. Непосредствено след последната кражба, по оставените дактилоскопски следи върху каталога за козметични продукти, полицията установила извършителя. Към момента на извършване на кражбите подсъдимият е страдал от синдром на физическа и психическа хероинова зависимост.
25-годишният Сеслав Стоянов е многократно осъждан, предимно за кражби. Наказанието си той ще търпи при строг режим в затвор. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).