Големи схеми в градския транспорт във Варна: Искат да ни гътнат, да намажат филията!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
07:43
981
Схеми в градския транспорт във Варна - ниски заплати при високи инвестиции, къде отиват парите?

Имахме среща с работниците от обществения транспорт във Варна, които изразиха притеснения от високи заплати и кухи назначения в търговското дружество. Но искам да кажа, че все пак одитът е една контролна дейност, заяви пред БНТ зам.-кмет Деян Иванов.

Предишни одити също показват нарушения в начина на възлагане по договора на резервни части. От общината искат да разберат как при 30 милиона разходи за издръжка на работни заплати, условията на труд на шофьорите са все така ниски. Одитът тепърва ще разбере дали има кухи назначения.

"Работещите в сектора също изразиха съмнения, че има икономии от фонд "Работна заплата", които трябва да се отразят върху тяхното възнаграждение, но все пак заплатите им остават все така ниски".

Работниците определят ситуацията в градския транспорт на Варна като "схема" и че ръководството не се интересува от условията на труд.

"Искат само да влязат в схемата. Тенденциозно е. Искат да ни гътнат, да намажат филията - това бяха буквално думите на работниците. Питат се как при инвестиция над 100 милиона през последните години, автобусите са без поддръжка".

Виж коментарите (4)

Още по темата (554):
14.10.2024 "Градски транспорт" Варна с официално становище, свързано с обвиненията, отправени към базата за схеми, ниски заплати и високи инвестиции
11.10.2024 Благомир Коцев: Ръководството на "Градски транспорт" не ни е обяснило защо се правят съкращения в дружеството и не ни е представило щатните разписания
09.10.2024 Кметът Благомир Коцев: Одитът в "Градски транспорт започна".  Ръководството на дружеството уволнява работници, без да е информирало Общината
24.09.2024 Търси се реално решение на проблемите в градския транспорт във Варна
20.09.2024 Коцев и местната власт се скараха заради "Градски транспорт"! Кметът демонстративно напусна брифинга
17.09.2024 Лоши новини за Градски транспорт-Варна
Още новини от Новини от Варна:
"Градски транспорт" Варна с официално становище, свързано с обвин...
Портних ще даде подробности за обвиненията от Европрокуратурата
Варненци питат: Кога ще се сложи край на тази мизерия? Миризмата ...
Днес през 1915 година: Русия бомбардира Варна
Без ток във Варна на 14 октомври
Ето какво време ни очаква днес във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).