Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Голямо есенно почистване в "Аспарухово"
Автор: Екип Varna24.bg 08:38 / 12.11.2012Коментари (0)809
© Impact Press Group
С личен пример служителите от администрацията в район "Аспарухово" се включиха в организираното за пореден път от Община Варна общоградско есенно почистване. Инициативата, започнала на 5-и, ще продължи до следващата неделя - 18 ноември.

Общинските служители от администрацията в район "Аспарухово", "въоръжени" с найлонови ръкавици и чували направиха оборка и събраха боклуците по алеята от квартала до местността Джанавара, където всъщност бяха най-големите "находища".

Резултатите не изненадаха никого - само за няколко часа бяха напълнени повече от 20 чувала с отпадъци - хартия, пластмаса, стъкло и... покъщнина, разпилени по поляните на иначе красивата есенна гора.

За пореден път се убедихме, че варненци не ценят това, което имат - прекрасна природа на метри от панелните блокове. Идват с приятели, правят си пикник или просто се разхождат и хвърлят непотребните опаковки и бутилки в близките храсти, коментираха помежду си общинските служители. Те все пак отбелязаха, че боклукът е по-малко от събрания по време на пролетната акция.

По същото време ангажимент на служителите от администрацията в "Галата" бяха почистването на централна част на квартала - читалище, поща, детска градина и прилежащите терени.

В периода на екоакцията в район "Аспарухово" за почистване са включени районът около паметника "Лодка" в местността Карантината, скатът до гробищния парк, общински терени, променадна алея "канал - море-езеро", прилежащите площи на пътя от м. Карантината до комплекс "Фанагория", скатът към гората на ул. "Новгород", южен пътен възел и скатовете под ул. "Сергей Румянцев".

В кампанията участие са заявили и пенсионерските клубове на територията на район "Аспарухово". В понеделник (12 ноември 2012 г.) от клуб "Надежда" ще почистят улица "Моряшка" и цялото каре до бившата фабрика "Първи май". От клуб "Джанавара" ангажиментът е за междублоковите пространства на ул. "Народни будители" 61 и 77, детската площадка зад филиала на градината и паркинга. Клуб "Лазур" е поел районът от училище "Любен Каравелов" до читалището, клуб "Зора" - улица "Злетово" и междублоковите пространства зад 4 РУП на МВР, клуб "Кораборемонтчик" - газостанцията, кей до Аспарухов парк.

Днешния ден, е определен за ден, в който ще се извозват едрогабаритните отпадъци. Гражданите могат да ги оставят до съдовете за битови отпадъци, откъдето фирмите по сметопочистването ще ги извозят със специализирани автомобили.

Районното кметство има готовност да подпомогне домсъветите, желаещи да се включат в екоакцията, с безплатни торби и ръкавици.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Хороскоп за деня
Процедурата за избор на нов главен прокурор
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: